252 milliót várnak a Lexusért, amit meglékelt egy tűzcsap

2024.08.25. 05:50

  • Korábban csúnyán összetörtek egy Lexus LFA-t.
  • A javítási költségeket akkor nagyjából 180 millió forintra becsülték.
  • Most egy aukciós oldalon tűnt fel a ritka szupersportautó.
  • A drágának tűnő javítás ellenére az értékét 710 ezer dollárra, azaz nagyjából 252 millió forintra becsülik.

Korábban már írtunk arról a szerencsétlenül járt Lexus LFA-ról, amit csúnyán elintézett egy orvul eléugró tűzcsap. A vizes úton összetört Lexus a ThatDudeInBlue művésznevű youtuberhez került, aki felmérte a pusztítás mértékét, és nagyjából utánajárt, hogy mennyiért lehetne megjavítani az autót.

Akkor az derült ki, hogy nagyjából 180 millió forintnak megfelelő dollárból állna össze a japán szupersportautó. Úgy tűnt, hogy még a félmillió dolláros javítás is beleférhet, hiszen egy szép állapotú LFA-ért ennek az összegnek bőven a dupláját szokás elkérni.

Hatalmas volumenű és egészen biztosan nem könnyen kivitelezhető egy ennyire igényes alkatrészekből álló, ritka sportautót talpra állítani. Ugyanakkor egy youtuber számára gyümölcsöző vállalkozás lehet egy projekt, hiszen a hatalmas nézettség garantált. Sajnos egyelőre úgy fest, hogy ez nem fog megtörténni.

Úgy néz ki, hogy nem adja ki a matek: a sérült Lexus LFA épp arra vár, hogy elárverezzék a Coparton. Az eleve szomorú állapotú Lexus most még egy fokkal rosszabbul néz ki, mint közvetlenül a baleset után: már nem az eredeti felnik vannak rajta, ráadásul még a motorházteteje is hiányzik.

A komoly sérülések és hiányosságok ellenére a Copart 710 ezer dollárra, azaz nagyjából 252 millió forintra becsüli a ritka, 2012-es évjáratú Lexus értékét. Az aukció dátuma még nem ismert, de ha érdekel a tétel, később itt tudsz rá ajánlatot tenni. Nagyszerű lenne, ha valaki megmentené a szerencsétlenül járt gyönyörűen éneklő V10-es szívómotorral szerelt LFA-t, hiszen mindössze 500 darab készült belőle.

Forrás: Copart