Egész pofás a BYD villany-ferdehátúja

2024.08.26. 17:26

  • Megmutatták a BYD Concept-M gyártásérett verzióját.
  • A villanyautó a BYD Seal 06 GT nevet kapta.
  • Hivatalos, teljes bemutató augusztus 30-án lesz.

A BYD még a Pekingi Autószalonon mutatta meg vad, játékautóra emlékeztető Ocean-M koncepcióautóját áprilisban. Már akkor tudhattuk, hogy a koncepcióból hamarosan gyártásérett verzió is lesz. Az idő félig eljött, bemutatták a BYD Seal 06 GT-t.

A Seal 06 a koncepcióhoz egészen hű maradt, továbbra is egy sportosabb, agresszívabb vonalakkal rendelkező hot hatch képét adja, csak a túlzó aero elemek nélkül. A hátsó szárny eltűnt, ahogy a motorháztetőn sincsenek nyílások. A kamerás visszapillantó helyére hagyományos került, a hátsó fényszóró dizjánja pedig más lett.

A ferdehátú méretben a Dolphin és a Seal között helyezkedik el 4,63 méteres hosszával, amiből a tengelytáv 2,82 méter. 

Az autót a BYD új plaformjára, a e-Platform 3.0 Evóra építik. Egy- és két elektromotoros verzió is lesz belőle, az előbbi hátsókerék hajtással. Viszont ezek teljesítménye még nem ismert, az előbbi várhatóan 218, az utóbbi 422 lóerős lehet.

Az autó hivatalos bemutatója augusztus 30-án esedékes, a most bemutatott pár kép csak kedvcsináló. Valószínűleg a bemutatón az is kiderül, hogy a Seal 06-ot mely piacokra szánják a kínain kívül, de tisztán elektromos meghajtása miatt nem elépzelhetetlen, hogy Európába is elhozzák.