Visszatér az Aston Martin Vanquish, méghozzá V12-es motorral

2024.08.28. 07:33

  • Szeptember második bemutatják az Aston Martin Vanquish harmadik generációját.
  • A modell 2018 óta nem kapható.
  • Duplaturbós V12-vel tér vissza.

Hat év kihagyás után visszatér az Aston Martin Vanquish – ezt már pár hónapja tudjuk, ahogy azt is, hogy nem villanyautóként, hanem egy tisztességes duplaturbós V12-vel érkezik. Ezt a gyártó egy rövid videóban már bemutatta, de most még egyet közzétett, amelynek a végén láthatjuk egy pillanatra az új modellt, valamint azt is, hogy mikor mutatják be. A dátum szeptember másodika.

Az új Vanquish 835 lóerős, nyomatéka pedig 1000 Nm, ami az előző generációhoz képest 110 lóerővel és 100 Nm-rel több. Sőt, ezzel a Vanquish lesz a legerősebb sorozatgyártott Aston Martin (ennél már csak a Victor és a Valkyrie erősebb).

A modell főtervezője egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a Vanquish eddig egy GT volt, de mostantól egy szupersportautó lesz, hogy ezzel különítsék el a V8-assal rendelkező DB12-től és Vantage-től.

Az Aston Martin termékfőnöke, Alex Long pedig azt hangsúlyozta, hogy a V12-es motor az Aston Martin „szinonimája”. „Bármennyire is folytatódik a villamosítás forradalma, egy V12-es motor más világ, és ez még mindig hatalmas érzelmi kötődést jelent az ügyfeleink számára” - mondta Long.