Tíz másodperc alatt futja a negyedmérföldet ez a 900 lóerős kettes Golf

2024.09.02. 11:36

  • 900 lóerős, összkerekes kettes Golfot épített egy Kim Paetz nevű férfi.
  • Egy 2,9 literes, VR6-os motort szerelt a motorháztető alá, majd ráaggatott még egy BorgWarner EFR 9180 típusú turbót is.
  • Az autó 9,99 másodperc alatt futja a negyedmérföldes távot.

Létezik néhány őrült, aki nemcsak rajong az autókért, hanem még a bütyköléshez is ért: az ilyen emberek kezei között épülnek extrém autók, mint az a Golf itt. Az ártatlan, hétköznapi külső ugyanis csak a felszín: a motorháztető alatt több, mint 900 lóerő rejtőzik.

Ezt a nem mindennapi építést egy bizonyos Kim Paetz követte el, aki a VeeDubRacing YouTube csatornának mesélt néhány kulisszatitkot az autójáról. Előre egy 2,9 literes, VR6-os motort szerelt, majd ráaggatott még egy BorgWarner EFR 9180 típusú turbót is, így egészen 911 lóerőig növelte a teljesítményt.

Az átalakítások sora ezzel még messze nem ért véget: a motorhoz egy ötsebességes, szekvenciális váltó, és egy modern Volkswagen 4Motion összkerékhajtása kapcsolódik. Bár az autó kívülről nem kelt feltűnést, az új, digitális műszeregység árulkodó jel.

Paetz ráadásul nemcsak találkozókra jár az autóval: gyorsulási versenyeken is rendszeresen részt vesz. A  VeeDubRacing YouTube csatorna is egy ilyen eseményen találkozott vele, és ha már ott voltak, akció közben is készítettek néhány felvételt az őrült Golfról. Bár az első két futam még nem sikerült túl jól, Paetz harmadszorra 10,07 másodperces időt futott a negyedmérföldes távon. Ez alig marad el 9,99 másodperces egyéni rekordjától.