Nem igaz, hogy lerobbant Alonso másfél milliárd forintos Aston Martinja

2024.09.04. 15:25

  • Fernando Alonso újonnan átvett Aston Martin Valkyrie nem robbant le.
  • Az autót igen nagy eséllyel csak szállítás céljából tették trélerre, nem műszaki hiba miatt.
  • A híren kommentben Alonso is nevetett, ami után egy erről szóló posztot töröltek, majd a megosztója bocsánatot is kért.

A napokban elterjedt egy videó, ami szerint Fernando Alonso Aston Martin Valkyrie-je az átvételt követő első órában lerobbant és trélerrel kellett elszállítani.

A videó, amit TikTokon osztottak meg először annyit látni, hogy a Valkyrie az út szélén áll, körülötte – feltehetően – az Aston Martin szakembereivel. A felvételen látható, ahogy az autót felhúzzák egy trélerre, biztosítják és elindulnak vele. Ez alapján tényleg úgy tűnik, mintha lerobbant volna a nagyjából másfél milliárd forint értékű hipersportautó.

@doriannmc 4M € Fernando Alonso’s Aston Martin Valkyrie down one hour after the car was delivered 🤦🏼‍♂️ #monaco #montecarlo #cars #supercars #hypercars #astonmartin #valkyrie #fernandoalonso ♬ Big Dawgs - Hanumankind & Kalmi

A videó felkerült X-re is, ahol az egyik (már törölt) poszt alá Alonso is kommentelt sok nevetős emojit, valamint annyit, hogy Ganando credibilidad, amit valahogy úgy lehet lefordítani, hogy hitelesség megszerzése (elnézést, a spanyol tudásom nem éppen kimagasló). A versenyző kommentje alatt a videó megosztója bocsánatot kért, ezzel is alátámasztva, hogy az autónak semmi baja.

A Sportsrush információi szerint az autót csak azért pakolták trélerre, hogy azt Alosno monacói házához szállítsák. Ez pedig részben valós lehet, ugyanis az ilyen értékű autókba nem szívesen raknak felesleges kilométereket.

A gyártó szerdai közleménye szerint Alsono egyedi Valkyrie-jét a Monte Carlo Bay Hotelben adták át. A hotel nyolc percre van a felvételen látható helyszínről és nagyjából egy percre a kikötőtől, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy Alonso a hoteltől a kikötőbe ment, az Aston Martin pedig haza vitte neki a Valkyrie-t. De a lényeg, hogy az autót nem hiba miatt szállították el.

Az Aston Martin Valkyrie-ből összesen 150 darabot készítenek, amelyekben egy 6,5 literes hibrid V12-es van 1155 lóerős teljesítménnyel. A Valkyrie a márka főhadiszállásán, Gaydonban készül. A projektet egy külön erre a célra létrehozott csapat irányítja az építéstől kezdve egészen az átadásig. A 150 darab Valkyrie-t kézzel szerelik össze és egynek az elkészítési nagyjából kétezer munkaórát vesz igénybe.

Hogy mindeközben mi történik a Forma 1-ben a világbajnoki posztért, arról itt írtunk.