Mika Hakkinen szerint Perez a Red Bull visszaesésének oka

2024.09.07. 15:35

  • Mika Hakkinen szerint Sergio Perez gyenge teljesítménye okozta a Red Bull visszaesését.
  • A kétszeres világbajnok szerint a küszködő mexikói miatt a csapat egyszerűen nem jut elég adathoz a fejlesztésekhez.
  • Az komoly versenyhátrányt okoz a címvédő alakulat számára.

Külön cikkben foglalkoztunk azzal, mekkorát fordult a világ a 2024-es Forma–1-es szezon kezdete óta. Bár a bajnokság első harmadát a világbajnoki címvédő Red Bull és Max Verstappen dominálta, az energiaitalos csapat látványosan visszaesett, és a McLaren lépett az első helyre az erősorrendben.

GettyImages-2154931049


A Red Bull hanyatlásának okairól több elmélet is született. Egyesek szerint az év eleji Horner-botrány, másik szerint Adrian Newey távozása áll a háttérben, Mika Hakkinennek azonban más a véleménye.

A kétszeres Forma–1-es világbajnok általában sosem kritizálja a mezőny pilótáit, de Sergio Perez teljesítménye mellett nem tudott elmenni szó nélkül. „Próbálom kerülni a kritikát, de csak tényeket közlök: két olyan pilóta kell egy csapatba, akik adatait össze lehet vetni, és ezek alapján lehet különböző változtatásokat eszközölni aerodinamikailag, illetve mechanikailag is. Folyamatosan össze kell őket hasonlítani, és egy versenyhétvége alatt elég kevés az idő. Egy autó nem elég a csapat előrelépéséhez, kettő kell, két pilóta. Sergio pedig ezt nem képes hozni a Red Bull csapatának. Ez befolyásolja a sikert, és ez nagyon nagy negatívum." – idézi Hakkinent a Formula.hu.

Az 55 éves finn szerint Perez gyenge szereplése miatt a Red Bull egyszerűen nem szerzi meg a hatékony és gyors fejlesztéshez szükséges adatokat, ami a csapat lemaradásához vezet.