Ez lenne a Tesla robotaxija?

2024.09.14. 06:37

  • Október 10-én mutatják be a Tesla robotaxit.
  • Feltehetőleg ezt fotózták le tesztelés közben a Warner Brothers stúdiójának területén.
  • A jármű alaposan álcázva volt, de annyit így is ki lehet venni, hogy nem egy nagy autó.

A tervezett augusztusi leleplezésből végül október 10-i (10/10) lett, ahol hivatalosan is bemutatják a Tesla robotaxiját. Az önvezető járművet a Warner Brother Los Angeles-i stúdiójában mutatják be, ugyanis a terület több kis utcával rendelkezik, és mivel magánterület, használni is lehet rajta az új robotaxit. (Önvezető jármű csak akkor mehet Los Angeles utcáin, ha engedélyt kap rá.)

Ezzel kapcsolatban jelent meg egy fotó a Redditen, amelyen több Teslát láthatunk a stúdió parkolójában. A posztoló azt írja, hogy a cég a stúdió területét térképezi fel velük önvezető módban a szükséges adatokért – ezt viszont ne vegyük készpénznek.

Teslas currently being used to ‘practice’ FSD on the Warner Brothers lot (not the yellow one 🙃)
byu/dent3dwheel inteslamotors

Erre válaszolt egy másik fotóval egy kommentelő, amin egy furcsa, sárga álcában levő kis méterű autó láthatü, mögötte egy Tesla Model Y-nal. A posztoló írása szerint az autót a stúdió területén tesztelték.

letöltés (7).png

A kép minőségének ellenére is jól látszik, hogy az autót alapos álca fedi, de a méretei alapján igazak lehetnek a korábbi értesülések, amelyek szerint a robotaxit két utas és csomagjaik szállítására tervezték. Hogy tényleg a Tesla robotaxit, vagy esetleg egy új film járművét látjuk, október 10-én kiderül.