Leclerc zsinórban a negyedik pole-ját szerezte meg az Azeri Nagydíj időmérőjén

2024.09.14. 15:25

  • Lezajlott a 7. Azeri Nagydíj időmérője, amelyen ismét Ferrari győzelem született.
  • Charles Leclerc zsinórban negyedjére húzta be a pole pozíciót, mögötte Oscar Piastri (McLaren), majd Carlos Sainz (Ferrari) végzett.
  • A világbajnoki pontverseny első helyezettje, Max Verstappen mindössze hatodik, a második helyezett Lando Norris pedik tizenhetedik lett.

A 2024-es Forma 1-es bajnokság Azerbajdzsáni nagydíját a Ferrari Monacoi versenyzője, Charles Leclerc indíthatja az első rajtkockából. A világbajnoki összetettben harmadik helyen álló versenyző az olasz, a holland és a belga versenyek után zsinórban negyedjére húzta be a pole pozíciót.

A szezon végéhez közeledve igazán szoros világbajnoki összetettnek és szoros konstuktőri bajnokságnak nézünk elébe. Jelenleg a Red Bull vezeti a konstuktőri tabellát, a csapatot a második helyen mindössze 8 ponttal lemaradva követi a McLaren. A Ferrari is közel van a konstuktőri élmezőnyhöz, az ő lemaradásuk 39 pont a Red Bullhoz és 31 pont a McLarenhez képest.

A világbajnoki összetettben második helyezett McLarenes Lando Norris az időmérőn egy hibának köszönhetően a 17. helyet szerezte meg, a Red Bullos Max Verstappenhez képest 62 ponttal van lemaradva. 

Az időmérő során egy érdekes bakit is elkövettek a Williams garázsában, ugyanis egy hűtőegységet rajtahagytak az autó légbeömlőjén, amelynek eltávolítása egy szokatlan jelenetet eredményezett épp az időmérő utolsó perceiben.