Európában tesztelik a legdurvább Corollát

2024.09.23. 14:47

  • Egy rejtélyes GR Corolla prototípust tesztel a Toyota a Nürburgringen.
  • Az autóval kapcsolatban nagyon sok a kérdés merül fel.
  • Nem egyértelmű, hogy egy új kiadásról, ráncfelvarrásról vagy európai specifikációk szerint készült változatról van-e szó.

Egy kifejezetten autók prototípusairól készült kémfelvételekre specializálódott YouTube-csatorna jutott hozzá egy videóhoz, amin egy Toyota GR Corolla prototípus köröz a Nürburgringen. Bár az ilyen felvételekből általában könnyű következtetéseket levonni, ezúttal sokkal több a kérdés, mint a válasz.

Névtelen.png



Először is a GR Corolla nem kapható Európában, így kérdés, miért mégis itt tesztelik a modellt. Azt is gondolhatnánk, hogy pont egy ide szánt változatról van szó, de ez nem valószínű: a Toyota a GR Yaris személyében már árul egy sportos ferde hátút Európában, amely ráadásul ugyanazt a motort és váltót használja, mint a GR Corolla. Ráadásul egy újabb sportos modell a japán gyártó emissziós flottaátlagát is rontaná, ami a 2025-ös szigorítások előtt különösen fájdalmas lenne.

Az sem egyértelmű, pontosan mit látunk a videón. Első ránézésre ugyanis a tesztautó alig különbözik a ráncfelvarrás utáni GR Corolla kiadástól. Kicsit aprólékosabb vizsgálat után persze észrevehető a motorháztető elején elhelyezett plusz légbeömlő, de a hátsó szárny is mintha nagyobb lenne a szokottnál. Mindez azonban túl kis különbségnek tűnik ahhoz, hogy egy teljesen új kiadásól beszélhessünk.

Mindezek után az tűnhet a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy egy kisebb ráncfelvarrást, vagy minimálisan módosított limitált kiadást látunk. Itt azonban felvetődik a kérdés: ha a módosítások ennyire minimálisak, miért kell a modellt a Nürburgringen tesztelni?

Bármi legyen is a válasz, a következő években kiderül az igazság.