A Stellantis már keresi Carlos Tavares utódját

2024.09.24. 17:26

  • A Stellantis nehéz helyzete miatt John Elkann, a vállalat elnöke már keresi a jelenlegi CEO, Carlos Tavares utódját.
  • A portugál üzletembert egyre többen támadják, különösen az amerikai márkák nehéz helyzete miatt.
  • Ennek ellenére azonnali, vagy gyors lecserélés nem várható.

Továbbra sincs könnyű helyzetben a Stellantis. Az autógyártó gigász másokhoz hasonlóan szenved Európában, de a helyzet az USA-ban rossz csak igazán: a vállalat hagyományos amerikai márkái, mint a Dodge, Jeep, RAM vagy Chrysler folyamatosan csökkenő eladásokkal és piaci részesedéssel, valamint minőségi és megbízhatósági problémákkal néznek szembe, a kereskedők pedig dörgedelmes nyílt levélben kongatják a vészharangot.

GettyImages-2148243142

Úgy hírlik, a sok problémából már John Elkann Stellantis elnöknek is kezd elege lenni, így keresni kezdte a jelenlegi CEO, Carlos Tavares utódját. Nem csak légbőlkapott pletykáról van szó: az autógyártó a Bloomberg kérdésére megerősítette, hogy valóban kutatnak egy új vezérigazgató után, ám a vállalat szerint ez normális, mikor a jelenlegi vezető szerződése a végéhez közeledik.

A jelenleg 66 éves Carlos Tavares kontraktusa még körülbelül másfél évig érvényes, 2026 elejéig szól. Belsős források szerint John Elkann elnök nem tervezi a portugál vezető azonnali leváltását, de persze az is üzenet értékű, ha 2026-ban szerződéshosszabbítás helyett inkább mást ültetnek a helyére.

Forrás: Automotive News Europe