Terror a szemnek: ezt tette a Mansory a Ferrari Purosangue-val

2024.09.27. 06:02

  • A túlzó autóiról ismert Mansory a Ferrari Purosangue-t is kezelésbe vette.
  • A bajor tuningcég légterelőkkel, szárnyakkal és szélesítésekkel pakolta tele az autót, és elefántcsont színű bőrrel vonta be a belső teret.
  • Kisebb technikai változtatásokat is eszközöltek, így a teljesítménye 755 lóerőre emelkedett.

Meglepően sok időbe telt, mire a szélsőségesen túlzó dizájnjairól ismert Mansory bemutatta saját Ferrari Purosangue változatát. Az olaszok SUV-ja egyébként is megosztó külsővel bír, de a Bajor tuningcég tett róla, hogy a Pugnatornak nevezett kreálmányt látva mindenki fintorogva forduljon el. Készüljetek fel lélekben.

Szóval a Mansory fogta a Ferrari Purosangue-t, és minden lehetséges helyen légterelőkkel, légbeömlőkkel, szárnyakkal és szélesítésekkel pakolta tele. Ezek a vállalat szerint „szignifikánsan növelik" a leszorítóerőt. Az eredmény már előröl is rettenetesen túlzó, de az igazi sokk akkor következik, ha hátulról is megnézzük a modellt. Íme:

A Pugnator elöl 22, hátul pedig 23 colos FC.5 felniken gurul, amiket különböző színekben, és akár nagyobb méretben is megrendelhetnek az oligarchák, drogbárók és feltűnősködni vágyó rapperek.

Az extrém külsőhöz képest a belső szinte visszafogott: a Mansory a Purosangue teljes utasterét elefántcsont színű bőrrel vonta be, amit itt-ott perforációk, vörös betétek és rengeteg Mansory logó egészít ki. Érdekes, hogy bár az autó Ferrari mivoltára semmi sem utal, a középkonzolon megjelennek az olasz nemzeti színek.

A vállalat néhány kisebb technikai változtatást is végzett: Beletúrtak a motorvezérlő számítógépbe, valamint hangosabb sportkipufogókat szereltek az autó alá. A 6,5 literes V12-es teljesítménye így 725-ről 755 lóerőre emelkedett.

Persze a bemutatott Pugnator csak egy alap. A megrendelők saját ízléstelenségük szerint hangolhatják a modellt. A végső ár ennek függvényében alakul ki.