Több plug-in hibrid Jeep is tűzveszélyes, 195 ezer autót hív vissza a Stellantis

2024.10.01. 09:55

  • Visszahívást rendelt el a Stellantis a Jeep Wrangler 4xe és a Grand Cherokee 4xe 195 ezer példányára.
  • Az érintett autók parkolás közben, leállított állapotban is kigyulladhatnak.
  • A gyártó arra kéri a tulajdonosokat, hogy ne töltsék az autójuk hibrid akkumulátorát, és ne parkoljanak más autók, vagy épületek közelében.

A Jeep Wrangler 4xe és a Grand Cherokee 4xe a legnépszerűbb plug-in hibridek közé tartoznak az USA-ban, éppen ezért különösen fájó lehet a Stellantis számára, hogy pont ezzel a két modellel akadt súlyos probléma.

IMG 8000

Az említett két típus állományában 13 tűzeset történt az elmúlt időszakban, ami bár önmagában sem egy kis szám, a tüzek jellege még ijesztőbb. Mind a 13 autó parkolás közben, teljesen leállított állapotban, magától kapott lángra. A tűz így nemcsak magát az autót, hanem a parkolóban álló összes többi járművet, vagy akár azt az épületet is veszélyeztetheti, aminek a garázsában áll – az emberi életekről nem is beszélve.

A gyártó által elrendelt visszahívás globálisan 195 ezer autót érint: a becslések szerint a Jeep Wrangler 4xe esetében a 2020 és 2024, a Grand Cherokee 4xe-nél pedig a 2022 és 2024 közötti példányok 5 százaléka hordozhatja a meg nem nevezett rendellenességet, ami a tüzekért felelős.

Az autók ellenőrzéséig és a hiba javításáig a Stellantis arra kéri a tulajdonosokat, hogy ne töltsék az autójuk hibrid akkumulátorát, és ne parkoljanak más autók, vagy épületek közelében.

Forrás: carscoops.com