Szatyorral a kezében gördeszkázott az M3-as autópályán egy fiatal

2024.10.03. 15:38

  • Szatyorral a kezében gördeszkázott egy fiatal férfi az M3-as autópályán.
  • „Menetjegy nélkül maradt", ezért döntött úgy, hogy hazagurul.
  • A kiérkező rendőrök 20 000 forintos helyszíni bírsággal sújtották.

A magas sebességhatár miatt az autópálya a leghatékonyabb és leggyorsabb módja az autós utazásnak, de pont a magas sebesség miatt rendkívül veszélyes az olyan közlekedők számára, akik nem tudják tartani a tempót. Bár ez evidenciának tűnhet, újra és újra megtörténik, hogy valaki teljesen szabálytalanul, alkalmatlan járművel hajt fel valamelyik autópályára.

2022 októberében egy elektromos rolleres férfi haladt az M5-ösön, idén augusztusban pedig egy biciklis haladt forgalommal szemben az M5-ös belső sávjában. Erre sikerült most rákontráznia egy fiatal férfinek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség szerint szeptember 30-án több bejelentés is érkezett hozzájuk arról, hogy az M3-as autópálya leállósávjában valaki gördeszkával közeledik. Az egyenruhások hamarosan meg is találták a férfit, hátizsákkal a hátán, szatyorral a kezében. Hamarosan kiderült, hogy a gördeszkás „menetjegy nélkül maradt", ezért döntött úgy, hogy hazagurul.

A férfi nem volt tisztában az autópályás közlekedés szabályaival, így a rendőrök egy helyszíni gyorstalpalót tartottak számára, majd 20 000 forintos helyszíni bírság kiszabása után elengedték.