Felújítás indul M0-son, teljes lezárásokra is számítani kell

2024.10.04. 05:54

  • Több szakaszban kezdődnek felújítási munkák az M0-as autóút egy szakaszán.
  • Az első ütem október 4-e estétől 6-a estéig tart.
  • A burkolatfelújítási munkák további szakaszai várhatóan október végéig tartanak.

2024. október 4-én este szakaszos burkolatfelújítási munkák kezdődnek az M0-s autóút M3-as autópálya és 11-es főút közötti szakaszán. A felújítás több ütemben, sávzárás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg. – írja a Magyar Közút közleménye.

A munkálatok első üteme október 4-e estétől 6-a estéig tart. Ekkor teljesen lezárják az M2-es autóútról az M0-s autóút Megyeri híd irányba haladó felhajtó csomóponti ágát, ezért az M2-es autóútról nem lehet majd felhajtani az M0-s autóútra a Megyeri híd irányában.

unnamed


Ugyanezen időszakban az M0-s autóút Megyeri híd felé vezető oldalán, a 73-as Dunakeszi dél csomópont előtt lezárják a külső sávot. A Magyar Közút szerint a korlátozás nem akadályozza az autóútról történő lehajtást.

A burkolatfelújítási munkák további szakaszai várhatóan október végéig tartanak. A térségben sebességkorlátozásra, és emiatt menetidő növekedésre számíthatnak a közlekedők. A korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. – zárul a Magyar közút közleménye.