Működik az elektromos pickup, amit arrébb parkolt a Helene hurrikán

2024.10.04. 06:02

  • A Helene hurrikán okozta áradás közel száz méterrel odébb sodort egy Rivian pickupot.
  • Az elektromos Riviant beborította a sár, a tulaj arra készült, hogy az autója totálkáros.
  • Meglepődve tapasztalta, hogy az R1T tökéletesen működik.

Az Egyesült Államokban hatalmas pusztítást végzett a Helene hurrikán: több mint százan meghaltak, illetve rengeteg ház és tárgy ment tönkre a természeti katasztrófában. A hurrikán nagyon sok autót is elintézett, de úgy tűnik, hogy van, amelyik a látszat ellenére mégis túlélte.

Itt van például az a Rivian R1T, amit a tulajdonosa a hurrikán érkezése előtt leparkolt a Swannanoa folyó közelében, Asheville-ben. Ahogy lecsapott a Helene, a folyó vízszintje megemelkedett és hamar elárasztotta a környéket. A tulaj végül az eredeti helyétől közel száz méterre találta meg az autóját, miután újra meg tudta közelíteni a parkolót.

A nehéz, elektromos pickupot az áradás szállította odébb, ami látszólag komoly károkat szenvedett: a tetejéig saras lett és teljesen elázott. A tulaj azt mondta, hogy már felkészült rá, hogy a biztosítónál bejelentse, hogy totálkáros lett az autója.

Meglepetésre az R1T simán működött, mintha semmi nem történt volna körülötte. A tulaj azóta ugyanúgy közlekedik vele, mint előtte, sőt már töltötte is. Elmondása szerint eddig még semmilyen hibát vagy működési rendellenességet nem tapasztalt.

Elsőre rendkívül meglepőnek tűnhet, hogy a Rivian látszólag sérülés nélkül megúszta az áradást. Valójában azonban a Rivian sok energiát fektetett az autók tervezésénél abba, hogy extrém körülmények között se ázzanak be az autók, különösen tekintettel az akkumulátorra. A Rivian szóvivője elmondta, hogy az autókat tudatosan felkészítették rá, hogy vízkár után se legyen velük probléma.

Forrás: Joshua Vincent Sauer - Facebook / Rivian