Mégsem lesz annyira filléres a Hyundai Inster villanyautó – megvannak az angol árak

2024.10.05. 11:54

  • 8 helyett 11 millió körül alakulnak a mi régiónk első alapárai
  • Korábban extraként hivatkoztak az angol alapfelszereltség részeire, így lehet, hogy jön még olcsóbb kivitel
  • Magyarországra 2024 végén, 2025 elején érkezik a korábbi közlemény szerint

Ahogy az összes elérhető árú villanyautót, úgy a Hyundai Instert is nagyon várjuk már a szerkesztőségben, hiszen 300 vagy 355 kilométer hatótávval és 120 kW-os DC gyorstöltéssel ez egy teljes értékű kisautó, nem mellesleg pedig imádnivalón aranyos kívülről és hangulatosnak tűnik a belseje is.

A Magyarországra 2024 végén, 2025 elején érkező Inster kapcsán eddig csak előzetes árakról lehetett hallani, 8 millió forint körüli címkével pedig keményen odacsapott volna a versenynek a Dacia Spring vagy a Citroen ë-C3 és platformtársai ellen, de az angol árak alapján szinte lehetetlen, hogy ennyire olcsó legyen nálunk.

A Hyundai UK hivatalos honlapon 23 495 font, nyers átszámítással 11,2 millió forint a kisebb akkuval szerelt Hyundai Inster alapára, de ebben már benne van a temperált akkucsomag és a hőszivattyú is, amiről a korábbi sajtóközlemények csak opcióként emlékeznek meg.

A nagyobb akkumulátorral és jobb felszereltséggel érkező csomag pedig 26 745 font, azaz 12,8 millió forint, ebben van elöl fűtött ülés, full LED fényszóró, első parkradar és 15 helyett 17 colos kerekek, az erősebb, 97 helyett 115 lóerős motor, és persze a nagyobb, 42 helyett 49 kWh-s akkumulátor, amivel a 355 kilométeres hatótáv elérhető.

A Hyundai Inster – ahogy a nagyobb testvérei is – megkapta a V2L rendszert, vagyis 230V-os, hagyományos áramcsatlakozóval szinte bármilyen elektromos eszközt lehet működtetni a nagyfeszültségű akkumulátoráról, alapáron jár vele a két darab 10,25 hüvelykes kijelző és a telefontükrözés, ráadásul különálló klímavezérlővel látták el.

Szintén az angol alapfelszereltség része az elektromosan behajló tükör, a tolatóradar és a kulcs nélküli bejutás és indítás is, kíváncsian várjuk, hogy a kedvezőbb alapár és az autómegosztó szolgáltatók miatt készülnek-e fapadosabb változattal és egyben kedvezőbb alapárral a mi környékünkön.