Az ablakon behajolva ütötte a buszsofőrt a megvadult villanyrolleres

2024.10.07. 09:52

  • A Ferenciek tere buszmegállójában keveredett összetűzésbe egy villanyrolleres férfi és egy buszsofőr.
  • A rolleres az ablakon behajolva ütötte a sofőrt.
  • Az esetet a rendőrség és a Volánbusz is vizsgálja.

Megdöbbentő jelenetről számolt be nemrég a Tények. A Ferenciek tere Keleti pályaudvar felé közlekedő oldalán, a buszmegállóban egy fehér pólót és fekete táskát viselő villanyrolleres férfi keveredett összetűzésbe a 956-os éjszakai busz sofőrjével. Az esetet egy arra közlekedő taxis videózta le.

A képsorokon jól látható, hogy a rolleres férfi az ablakon behajolva többször megpróbálja megütni a buszsofőrt, aki védekezni próbál. Bár a videó nagyon rossz minőségű, úgy tűnik, mintha végül a buszsofőr is lekeverne egyet a rolleresnek.

 A Tények Csörgő László vezetéstechnikai szakértőt is idézte. Szerinte mivel az elektromos rollerekhez hasonló mikromobilitási eszközökre nem vonatkoznak egyértelmű szabályok, az ezeket használó közlekedők vélt szabályok alapján közlekednek, ez pedig sok konfliktushoz vezet.

A szakértő azt is hozzátette, hogy a dulakodás életveszélyes volt: a rolleres könnyen kieshetett volna egy érkező autó elé, de a taxisofőr is felelőtlenül cselekedett, amikor vezetős közben videózni kezdett.

A Tények szerint az esetet a rendőrség és a Volánbusz is vizsgálja.