A Renault Twizy nem tűnt el, csak átalakult!

2024.10.13. 07:11

  • Bemutatták a Renault Twizy utódjait, a Mobilize Duót és Bentót.
  • Mindkét modell elektromos és csaknem 150 km-es hatótávval rendelkezik.
  • A Duo kétszemélyes, míg a Bento egyszemélyes teherszállító.

Emlékeztek még az esetlenül aranyos Renault Twizyre? A Renault a Mobilize divízióján keresztül most gyakorlatilag újraélesztette a modellt, ami a Citroen Aminak lehet a riválisa. A Mobilize Duót és Bentót a Párizsi Autószalonon is bemutatják jövő héten, de már most megismerhetjük.

Mindkét modell tisztán elektromos meghajtású és két verzióban lesz elérhető. Az L6 végsebessége 45 km/h, ezt kiskorúak is vezethetik (ahogy a Citroen Amit is), míg az L7 verzió végsebessége 80 km/h. Mindkét verzióban az Renault Austral hibrid elektromotorját használják, amihez egy 10,3 kWh-s NMC aksi tartozik. Így a kétszemélyes Duo hatótávja 161 km, míg a "teher"szállításra alkalma Bentóé 149 km. A gyártó viszont azt ígéri, hogy mindkét verzió képes 100 km megtételére bármilyen körülmények között.

Mindkét modell tölthető Type2-es töltővel, de akár sima otthoni konnektorról feltölthető - az előbbi megoldással 25 perc alatt, az utóbbival csaknem négy óra alatt tölthető 10-ről 80 százalékra.

A Mobilize Duo kétszemélyes és mintegy 2,43 méter hosszú. Ezzel ugyan 20 centivel hosszabb, mint a Twizzy, viszont nyolc centiméterrel keskenyebb, 1,30 méter széles. Ezzel szemben a 2,54 méter hosszú Bento egyszemélyes, viszont egy 649 literes doboz van hátulján, ami jó pár dolog szállítására elegendő lehet.

A Mobilize szerint a Duo és Bento sokkal biztonságosabb és kényelmesebb, mint a Twizy, valamint környezetbarátabb is, ugyanis a jármű mintegy 95 százaléka újrahasznosítható lesz életciklusuk végén.

Ennek az aranyos gyösznek az indulóára 9990 euró, vagyis 4 millió forint. Ez tovább extrázható olyan dolgokkal, mint a fűthető ülés vagy a bluetoothos kapcsolat. Az pedig, hogy mely országokban lehet majd kapni a Párizsi Autószalonon kiderül.