Van remény: a Toyota szerint a vásárlóik többsége kézi váltóval akarja a GR Corollát

2024.10.18. 17:11

  • A Toyota GR Yarist és GR Corollát sokáig csak manuális váltóval lehetett rendelni.
  • A japán gyártó azonban nemrég egy új, különleges 8 sebességes automata váltót is készített a két modellhez.
  • Ennek ellenére Toyota egyik szóvivője szerint még az USA-ban is arra számítanak, hogy ezután is sokkal több manuális váltóval szerelt GR modell fogy.

A Toyota GR modelljei kifejezetten olyanok számára készülnek, akiknek az autózás nem csak az A-ból B-be eljutás egy módja, hanem maga az élmény. Erre tekintettel a gyártó GR Corolla és GR Yaris modelljeit sokáig kizárólag manuális váltóval lehetett megvásárolni, hiszen sokak számára ez is hozzáad az autózás öröméhez.

7


Nemrég azonban változtak a dolgok, és a japán gyártó egy különleges automata váltót fejlesztett a két modellhez. A nyolcsebességes egység intelligens rendszerekkel figyeli a gáz- és fékpedál használatát és az adatok alapján akár versenypályán vagy raliversenyen is hatékonyabban képes rakosgatni a fokozatokat. Sőt! Rajtautomatikával is rendelkezik!

Bár azt hihetnénk, egy ilyen rendszerre a híresen automata váltó párti amerikai piac azonnal ráveti magát, a Toyota nem erre számít. A CarBuzz kérdése a vállalat egy szóvivője elmondta: a 2025-ben arra számítanak, hogy az eladott GR Corollák 80 százalékát továbbra is manuális váltóval rendelik majd a vásárlók.