Turbómotor kerülhet a Toyota MR2-esbe

2004.12.09. 16:02

A Toyota Team Europe állítólag egy utólag is beszerelhető tuningcsomagon dolgozik, amellyel az apró középmotoros roadsterből igazán gyors autó faragható. Legfrissebb értesüléseink szerint az utólagosan felszerelhető turbófeltöltő az 1,8 literes 140 lovas motorból vagy 200 lóerőt lesz képes kicsiholni. A TTE-től kiszivárgott információk szerint eredetileg más módokat kerestek az MR2 felgyorsítására: egy rövid ideig fejlesztés alatt állt egy V6-os motorú, és egy mechanikus feltöltős változat is, de a hathengeres túl drága lett volna, a mechanikus kompresszornál pedig jobbnak bizonyult a turbófeltöltés. A teljesítménynövelő csomag állítólag ugyanúgy kerül forgalomba, mint az amelyet nemrég a Corollához adott ki a TTE: csak egyes európai piacokon lesz elérhető, de a gyári garancia megsértése nélkül beszerelhető lesz a már eladott MR2-esekbe is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.