Vevőre talált a Cosworth Technology

2004.12.23. 14:48

Az Audi a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának, a stuttgarti székhelyű, motoralkatrészeket és szűrőrendszereket gyártó Mahle GmbH-nak adta el nagyteljesítményű motorokat gyártó leányvállalatát a Cosworth Technology Limited-et.
Az üzlet anyagi vonzatairól nem számoltak be. A három angliai és egy amerikai telephelyen összesen 970 alkalmazottat foglalkoztató cég tavaly körülbelül 250 millió dolláros forgalmat ért el, különböző megrendelők részére készített motorjaik eladásából, többek között ők fejlesztették az RS6-os Audi biturbó motorját.
Az Audi 1998-ban a Vickerstől 117 millió fontért vásárolta a Cosworth-ot, majd a Forma-1-es üzletágat továbbadta a Fordnak, aki pár hete szabadult meg a cégtől. Jó kezekbe került a cég, az új tulajdonosok Kevin Kalkhoven és Gerald Forsythe, akik a PKV és a Forsythe versenycsapatok, valamint a Champ Car-sorozat társtulajdonosai.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.