Lotus Exige Sport, az egyetlen

2005.01.17. 13:18

A Lotus sportrészlege egy délkelet-ázsiai megrendelő kérésére készítette el a Lotus Exige eme versenypályára tenyésztett változatát. Az autó nagy teherbírású, de szuperkönnyű szénszálas karosszéria-elemeit a Le Mans győztes Bentleyt felkészítő RTN csapat készítette az utcai változat alumínium vázszerkezete köré.

A Lotus Sport által megtervezett állítható futóművet a Pilbeam gyártotta, az autó 400 lóerejét a Swindon Racing Engines tuningcég varázsolta elő egy háromliteres V6-os GM versenymotorból kiindulva. A hatfokozatú szekvenciális váltót a versenyszerkezetek előállításában jelentős hírnevet begyűjtő Hewland szállítja, a fékek az AP Racingtől érkeztek.

Újdonsült, és minden bizonnyal boldog tulajdonosa ázsiai gyorsasági versenyeken indul majd az Exige Sporttal. A Lotus nem tervezi a gép sorozatgyártását, de gyártásakor nagy hangsúlyt fordítottak arra, hogy a kialakítás megfeleljen a nagyobb nemzetközi motorsport-szövetségek előírásainak, így megeshet, hogy gyártanak még belőle, amennyiben több, vastag pénztárcájú privát versenyző is kedvet kap a Lotus hagyományainak megfelelően pillekönnyű, csupán 850 kg-os, és kiváló lóerő/tömeg (470 LE/tonna) arányú autó vezetéséhez.