Új kupé-tanulmány a Peugeot-tól

2005.02.14. 18:22

A francia gyártó Genfben a 407-es kétajtós változatával igyekszik elkápráztatni a közönséget. A 407 Prologue Coupé az alapmodellhez hasonlóan házon belül, a Peugeot Style Centre-ben készült, szemben az elődmodellel.

A Prologue-ról számos, már ismert Peugeot-stíluselem köszön vissza: elöl a 407-es hűtőmaszkjának morcosított változatával találkozhatunk, a tetővonal pedig a 307 CC-t juttathatja az eszünkbe, bár a fix tető miatt a fülke hosszabb, a csomagtartó pedig rövidebb lehet, ami igencsak jót tesz a sportos modell arányainak. Egyedül a farrész hat idegenül: a csomagtartófedél pereméből kialakított apró légterelő és a peugeot-s mércével mérve határozottan egyszerű hátsó lámpák hátulnézetből egész visszafogottá teszik a kupét.

A bordó bőrrel borított belsőt ugyan nevezhetnénk sportosnak is, de a nagyméretű könyöklő és a Tiptronic váltó karja egyértelművé teszi azt, amit az autó külső megjelenése is sejtet: ez a kocsi nem a sebesség-őrültek játékszere, inkább egy elegáns vonalú utazókocsi, amellyel a német autópályán sem kell szégyenkeznie gazdájának. A motortérben ennek megfelelően a PSA és a Ford közösen kifejlesztett 2,7 literes V6-os turbódízel motorját találjuk, ami a maga több mint 200 lóerejével könnyedén mozgatja a nagy testű kétajtóst.

A Prologue állítólag szinte minden részletében megegyezik a 2006 elejére várható sorozatgyártású 407 Coupéval, amelyet természetesen kisebb motorokkal és kevésbé extravagáns belsővel is meg lehet majd rendelni.