Globális GM tervezőközpont készül az Opelnél

2005.07.28. 10:51

Rüsselsheimben vonják össze a GM európai formatervezési tevékenységének nagy részét. A tervek szerint az Opel központjában egy helyen végzik majd az Opel, a Saab és a Vauxhall modellekkel kapcsolatos összes tervezési munkát, sőt, a Chevrolet/Daewoo és az amerikai Saturn egyes típusait is itt tervezik.

Az új európai tervezőközpont élén az a Brian Nesbitt áll, aki jelenleg is a GM Europe formatervezési igazgatója, de korábban a Chrysler PT Cruiser tervezőjeként vált ismertté. "Az új központtal közel kerülünk a GM Europe műszaki tervezési és marketing-tevékenységének szívéhez, így sokkal egységesebb szervezetként működhetünk együtt" - mondta Nesbitt.

Az új formatervező részleg mellett a Saabnál Svédországban megmarad egy kisebb tervezőcsapat, amely kizárólag a prémium márkával foglalkozik, és Angliában sem zár be a Vauxhall egykori stúdiója, ahol ezen túl elsősorban az Európába szánt Cadillac modellekre koncentrálnak, de ezeknek a kisebb szervezeti egységeknek a munkáját is Rüsselsheimből fogják irányítani.