Toyota bB: tanulmány fiataloknak

2005.10.14. 12:32

Az apró neonzöld doboz egy igazi mozgó szórakozóhely. A Totota bB néven Japánban egy nagyon kicsi, nagyon szögletes autót forgalmaz, amely igencsak népszerű a fiatalok körében, Tokióban már az utódmodell egyfajta előzetesét állítják ki bB Concept elnevezéssel, amely talán még inkább megfelel a célcsoport igényeinek.


Galéria - kattintson a képre

A téglaformát ezúttal egy picit lágyabbra vették. A szélvédő felső pereménél lágy ívet ír le a tetővonal, az autó orra pedig függőleges tengely mentén görbül, de az autó karaktere változatlan maradt. Sarokba tolt kerekek, magas tető és rövid orr jellemzi a kisautót. A széles sárvédőivel, nagy első légbeömlőivel, apró hátsó spoilerével és nagy könnyűfém felnijeivel egész fickósnak tűnik a bB Concept, ami nyilván eleve jó pont a bulizó fiatalság szemében, de a lényeg mégis belül található.


Galéria - kattintson a képre

A tervezők csúcsminőségű hifiberendezést álmodtak a kisautóba, amely kilenc hangszórón át zúdíthatja a zenét az utasokra. Ráadásul a belső neonvilágítást is úgy alakították ki, hogy az a zenével együtt lüktessen. A 3,92 méter hosszú, 1,69 méter széles és 1,62 méter magas autóban táncolni ugyan nemigen lehet, de arra igencsak alkalmas, hogy hangulatot teremtsen egy eseménydús szombat éjszakához.

A bB sajátos formái mögött meglehetősen szokványos technika lapul. Az új Yaris padlólemezét használták a Toyota mérnökei, a hajtást pedig egy 1,5 literes négyhengeres benzinmotorra bízták.