Megújult a Dodge Durango

2006.04.06. 10:30

Szokatlanul hamar készült el a nagy szabadidőautó új változata, bár a lényegen sokat nem változtattak.

A Durango jelenlegi generációja 2003 végén, azaz alig több mint két éve mutatkozott be . Elsősorban hatalmas krómozott hűtőmaszkjával és régies első sárvédőivel kavarhatott érzelmeket a típus, és talán éppen ezért elöl kezdték átszabni a Durangót az amerikai tervezők. Kisebb és semlegesebb, bár kétségtelenül formásabb lett a hűtőrács, a retro-sárhányók pedig eltűntek, és magukkal vitték az autó egyéniségének vagy 70%-át, de lehet, hogy az amerikai vásárlók jobban örülnek egy ilyen visszafogottabb autónak. A DaimlerChryslernek mindenesetre jót tesz az átalakítás, hiszen így még több alkatrészt oszthatnak meg a Durango, és édestestvére, a Chrysler Aspen között, tovább csökkentve ezzel a gyártási költségeket.

A megújult Durango persze belül is számos újítást hordoz: van benne ESP, oldallégzsák, guminyomás-figyelő rendszer, és még egy csomó hasonló hasznos apróság. A motorválaszték ugyan lényegében változatlan maradt, de a kisebbik, 4,7 literes, V8-as motor már elérhető E85-tel (85% etilalkohol, 15% benzin) és tiszta benzinnel használható kivitelben is.

A Dodge nagy terepjárója persze csak Észak-Amerikában lesz kapható, bár a kosfejes embléma hamarosan Európában is megjelenik, a bő három számmal kisebb Caliber típuson.