Nagy Audik erősebb motorokkal

2006.04.28. 09:46

Az A6-os és A8-as modellekben lecserélik a régi 4,2 literes V8-ast egy erősebb változatra, sőt, az A6-osban a nagyobbik hathengeres dízelmotort is egy korszerűbb váltja fel.

Az új motorokat más modellekből már ismerjük: az RS4 nyolchengereséből kifejlesztett, 350 lóerős, közvetlen befecskendezéses V8-assal a Q7-esben és az új Allroad Quattróban már kapható, így már csak az A6-osban és az A8-asban kellett leváltania szívócső-befecskendezéses, 335 lóerős elődjét. Hasonló a helyzet a 233 lóerős, 3 literes dízelmotorral, amely már majdnem minden Audi típusban leváltotta a korábbi, 225 lóerős változatot, csak az A6-osban volt szükség ugyanerre a váltásra.

A motorcserékkel párhuzamosan a két modellsorozat egyéb részleteit is felújítják. Az A8-as új fedélzeti információs rendszert kap, és mindkét típusba új parkolás-segítő rendszert szerelnek, a nagy látószögű tolatókameréval. A megújult A6-osok és A8-asok a napokban váltják fel a régebbi változatokat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.