Új Chevrolet Camaro 2009-re

2006.08.11. 10:25

A GM vezetése is nagy felhajtást csinált a bejelentés körül, ugyanúgy, ahogy néhány hete a Chrysler is a Dodge Challenger esetében .


Galéria - kattintson a képre

Maga Rick Wagoner, a General Motors elnök-vezérigazgatója jelentette be számos Camaro-rajongó, és a sajtó képviselői előtt, hogy 2008 végén bemutatják az idén Detroitban leleplezett tanulmányautó sorozatgyártásra érett változatát, a forgalmazás pedig 2009 elején indulhat meg. A döntést állítólag a közönség váratlanul lelkes reakciójának láttán hozták meg. Magáról az autóról egyelőre annyit árultak el, hogy a Ford Mustanggal ellentétben független hátsó felfüggesztést kap, és hengersor-lekapcsolásra képes V6-os és V8-as motorokat.


Galéria - kattintson a képre

A típussal kapcsolatos elvárásokat Ed Pepper, a Chevrolet márka első embere fogalmazta meg: ”Olyan autót próbáltunk készíteni, amely az eddigi legjobb Camarók tulajdonságait egyesíti magában megkapó formája, célszerűsége és az európai sportkocsikéihoz mérhető menetteljesítményei révén. Szeretnénk, ha a típus tetszene a régi rajongóknak, de a fiatal vásárlókat is meg tudná nyerni.” Úgy néz ki, a GM reményei nem túlzóak. A Chevrolet-kereskedésekbe állítólag már most tucatszám érkeznek azoktól a vásárlóktól előlegként a csekkek, akik elsőként szeretnének típus tulajdonosai lenni.