Kia pro_cee'd: koreai GTI

2006.09.19. 15:54

A cee'd háromajtós változata egyelőre tanulmányként mutatkozik be Párizsban, de bő egy év múlva ebből is sorozatgyártmányt csinálnak.


Galéria - kattintson a képre

A pro_cee'd éppen olyan jól néz ki, mint az ötajtós tanulmánykorában , bár ezúttal némi Audis beütést vélhetünk felfedezni a vonásain. Pontosabban az A3-asra emlékeztet a hátsó része, eltekintve a hátsó lámpáktól, amelyek némi toyotás hatást mutatnak. A terveket persze ezúttal is a cég európai formatervező stúdiójában vetették papírra, így egyáltalán nem meglepő a dolog, valamelyik tervező nyilván az Auditól jött. A belső teret nézve még erőssebbé válik a gyanúnk. A kormány közepén díszelgő krómkeret és az alul lapított kormánykarima szintén az ingolstadtiak munkásságát juttatja az eszünkbe.


Galéria - kattintson a képre

A sportos hangulatot fokozandó a pro_cee'd hatalmas, 19 hüvelykes felnikből és ujjnyi profilú gumikból álló kerekeken gördül, nagy, agresszív hatású légbeömlőket visel az orrán, hátul pedig a lökhárítókba integrált hatalmas, krómkarimás kipufogónyílásokkal találkozhatunk. A képek alapján tényleg meglepően jó külsejű autót raktak össze a Kiánál, és örvendeznénk is, ha nem láttuk volna, hogy elrontották a cee'd tanulmányt, mire eljutott a szériagyártásig. Reméljük, ezúttal több marad az eredeti koncepcióból, mire a háromajtós – várhatóan 2007 utolsó hónapjaiban – gyártásba kerül.