Kia Picanto mérgesebb arccal

2007.05.24. 10:21

A koreai kisautó felújított változatát az ősz folyamán mutatják be Európa-szerte. A Picanto eddig kedves tekintetű, ártalmatlan arccal szemlélte a világot, de ez most megváltozik. A modellciklus közepén már-már kötelező felújítás során új, harcosabb karakterű orr-részt faragtak a kiskocsinak.


Galéria - kattintson a képre

Az alacsonyabb hűtőmaszk, a lökhárító trapézforma nyílása, és a fura, ferdén felfelé álló fényszórók együttesen a távol-keleti démonmaszkok dühödt arckifejezésére emlékeztetnek. A morcos elszántság végső soron jogos, hiszen a kisautó élete delén túl már csak komoly harcok árán szerezhet néhány vásárlót a frissebb konkurenciával szemben. A karosszéria többi, változatlanul hagyott részéhez azonban nem nagyon illik a fura grimasz. Hátul kevésbé alakították át a Picantót, mindössze az új, kerek betétekkel feldobott lámpák érdemelnek említést. Az autó hossza elsősorban az új orr miatt nőhetett 4 centivel, de ez gyakorlatilag semmit sem változtat a kiskocsi használhatóságán.


Galéria - kattintson a képre

Belül a középkonzol, és a kormánykerék lesz a legfontosabb újítás, bár nyilván lesznek még új kárpitanyagok, és más, hasonlóan apró változtatások. Úgy néz ki, a motorválasztékot egyelőre nem bántják, egyelőre marad az 1 és 1,1 literes benzines négyhengeres, és az 1120 köbcentis, 75 lóerős háromhengeres turbódízel motor, amelyhez itt, Magyarországon egyelőre nem lehetett szerencsénk.

A felújított Picantóval várhatóan szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon találkozhatunk először élőben, a forgalmazást pedig novemberben indítja be a Kia európai képviselete.