Tokióban mutatkozik be a legkisebb Audi

2007.08.03. 10:18

A német Auto Motor und Sport értesülései szerint az Audi a Tokiói Autószalonon fogja bemutatni legkisebb, forma szempontjából a Shooting Brake tanulmányra hasonlító modelljét. A VW Polo/Seat Ibiza/Skoda Fabia padlólemezére épülő háromajtós kupé indulóára várhatóan 20 000 euró alatt alakul, persze ettől még nem lesz diszkont modell. Az Audi tervei szerint 80-100 ezer példányt értékesíthet majd évente a csöppségből, melynek gyártása legkorábban 2010-ben kezdődhet. A háromajtós után idővel elképzelhető, hogy mini kombi, roadster, és talán még egy Q1-es mini szabadidő-terepjáró változat is megjelenhet az A1-ből.
A jól értesültek úgy tudják, hogy a tokiói tanulmányba hibrid hajtásláncot szerelnek, amely a szériamodell megjelenéséig akár a standard motorválaszték részévé is válhat, a jól megszokott TSI, FSI és dízelmotorok mellett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.