Kiszivárogtak a VW kisautó-gyártási tervei

2007.10.16. 10:18

A német szaksajtó szerint a kezükbe került dokumentumok a The Up! tanulmány szériaváltozatáról szólnak.


Galéria - kattintson a képre

A Frankfurtban leleplezett hátsókerék-hajtású városi kiskocsiból állítólag 2010-re lehet sorozatgyártásra érett típus, amelyet az ipar átlagos, hat éves modellváltási ciklusának másfélszeresére terveznek. A kiszivárgott tervek szerint három változat készül majd, VW, Skoda, illetve Seat márkanéven, de azonos műszaki megoldásokkal és nagyon hasonló formatervvel. A gyártás valószínűleg a csehországi Vrchlabiban folyik majd az európai piac számára, évi 300 ezer példányban. Ezenfelül készül egy olcsóbb kivitel is az indiai és az orosz piacra, amelyből évente több mint 250 ezer darabot szeretnének eladni. Az európai piacra szánt VW kisautó háromajtós változatának ára állítólag 9000 euró körül lesz, de az ötajtós árát is szeretnék tízezer euró alatt tartani.

A következő három évben persze még sokat változhat a VW kisautó-programja, de annyi már most biztosnak látszik, hogy a németek szeretnének jelentős szeletet hasítani ebből a piaci szegmensből is, amelyet jelenleg a francia, olasz, japán és koreai gyártók termékei uralnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.