Novemberben búcsúzik az Audi RS4

2007.10.19. 12:33

Az eddigi legjobb Audi sportszedán egyelőre utód nélkül tűnik el a kínálatból.

Az RS4 gyártásának leállítása az Audi részéről logikus lépés, hiszen a típus a régi A4-esre épül, amely szintén átadja a helyét nemrég bemutatott utódjának. Ugyanakkor a külső szemlélő számára egyben érthetetlen is. Az Audi így gyakorlatilag harc nélkül adja át a piacot az új BMW M3-asnak és a Mercedes C63 AMG-nek, mivel egyelőre nem készült el az RS4 valódi utódja. A nagyobb RS6-os ugyan már elérhető, de a drágább, és jóval nehezebb A6-származék inkább az M5-ös BMW-nek és a Mercedes CLS AMG-nek fele meg, így nem tudja igazán helyettesíteni az RS4-est.

Vannak persze olyan pletykák, amelyek szerint hamarosan bemutatkozhat az A5-ösre épülő RS5-ös, de erről egyelőre semmi biztosat nem tudni, csupán néhány kémfotót láttunk róla. Ráadásul az Audi ritkán sieti el sportmodelljei bemutatását, így az RS4 szellemi utódjára akár még éveket is várhatunk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.