Makai: Suzuki SX4 szörfösöknek

2007.11.15. 15:46

Egész meglepő, hogy mit ki nem lehet hozni egy dögunalmas SX4 szedánból egy kis fantáziával. A Makai tanulmány a Suzuki gyári támogatásával készült, de egy kis kaliforniai cég, az Andry Specialty Vehicles műhelyében állították össze.


Galéria - kattintson a képre

A koncepció ugyan egy picit zavaros - a Makai strandkabrió lenne, de valahogy sportfutómű került alá -, a narancssárga-ezüst fényezés, a csővázas-bőrszalagos ülések és vízhatlan utastér mellett azonban fel sem tűnnek az alapjául szolgáló SX4 bugyuta arányai és átlagos stílusjegyei. A belső kialakítás miatt még az sem gond, hogy semmiféle tető nem került az autóra, bár szükség sem lenne rá igazán. Kaliforniában elég száraz az éghajlat, szörfözés után pedig amúgy is mindenki vizesen száll be, egy kis eső már nemigen számít.

Sorozatgyártmánynak persze nem volna jó a Makai, már csak azért sem, mert a 19 hüvelykes felnik és a porig ültetett kőkemény futómű mellett alighanem a tetejétől megfosztott karosszéria tekeredése adja a rugózás nagy részét, és ezen még az sem segít, hogy a négy belső hűtésű tárcsafék miatt a lassítási képességével aligha lenne gond.