Februárban jön a VW-Chrysler egyterű

2008.01.18. 10:53

Még 2005-ben állapodott meg a két gyártó az új modell kifejlesztéséről, amelyet a Chicagói Auto Show-n mutathat be a Volkswagen.

Az 5,5 méter hosszú egyterűről egyelőre csak annyit árultak el, hogy Routan néven kerül az amerikai VW-kereskedésekbe, műszaki szempontból pedig megegyezik a Chrysler Town & Country (Európában Voyager) és a Dodge Caravan modellel. Egyelőre nem tudjuk, hogy csak a jelvényt cserélik ki a népszerű Chrysler egyterűn, vagy komolyabb változtatásokat is végeznek az autó formatervén, de a Voyager és a Routan szoros rokonságát jelzi, hogy a két típus ugyanabban az üzemben, azonos gyártósoron készül majd.

A Volkswagen korábban a Transporterrel igyekezett kielégíteni az amerikai egyterűvásárlók igényeit, de az európai stílusú kisbusz nem igazán vált be a jóval kényelmesebb, eleve családi egyterűnek tervezett konkurens modellekkel szemben. Ugyanakkor egy saját egyterű kifejlesztése túl drága lett volna a várható kereslethez képest, ezért bízták meg a Chryslert a típus kifejlesztésével.

Úgy tudjuk, a Routanért a VW legalább részben azokkal a kétliteres, 140 lóerős dízelmotorokkal fizet, amelyeket a Chrysler egyes európai modelljeibe - például a Dodge Caliberbe - építenek be.