Gyári képeken az álcázott Opel Insignia

2008.03.18. 11:43

A GM Europe minden lehetőséget kihasznál, hogy a júliusi bemutatóig fenntartsa az érdeklődést a Vectra utódja iránt, ami nem is csoda. Az Insigniának olyan friss konkurensekkel kell szembenéznie, mint a Renault Laguna harmadik generációja, az új Citroën C5, vagy a Ford Mondeo, így meg kell próbálni elérni, hogy a Vectra vásárlók kivárják az új Opel nagykocsi érkezését.

Manapság leginkább tanulmányautókkal, vázlatrajzokkal, vagy sötét, kevés részletet tartalmazó fotókkal igyekeznek a felcsigázni a közönséget a gyártók,


Galéria - kattintson a képre

az Opel azonban - miután sötét képeket már mutatott az Insigniáról - egy viszonylag új trükköt vet be. Az álcázott prototípusról mutatnak fotókat, azzal az ürüggyel, hogy elmagyarázzák, hogy is szokták álcázni a prototípusaikat. Kétségtelenül lebilincselő a különböző álcázó trükkökről szóló okfejtés - megtudhatjuk belőle, hogy újabban nem csak kiskockás mintát használnak a közönség megtévesztésére, hanem egy halacskának nevezett formát is, állítólag az ilyen alakú ragasztócsíkokkal még jobban el lehet fedni az autó valódi vonásait.

A lényeg azonban nem ez, hanem a képsorozat, amelyen sokféle szögből és sokféle környezetben láthatók az Insignia prototípusai. Némileg ellent is mondanak a képek a szövegnek, hiszen néhány teljesen leragasztott részleten - így a lámpákon és a hűtőmaszkon - kívül nagyon jól látszanak az autó formái, a halacskás álca ellenére is.

Az Insignia hivatalos premierjét 2008 július 22-én, a Londoni Motor Show-n tartják, de ha az Opel ilyen ütemben szórja az információkat a típusról, akkor aligha maradnak nagy meglepetések a bemutatóra.