Biante: hétszemélyes Mazda-karikatúra

2008.05.09. 13:44

Megszokhattuk, hogy a japán márka manapság a sportos arcélre gyúr, az összes mifelénk kapható Mazda hangsúlyozottan dinamikus formatervet kapott.


Galéria - kattintson a képre

Ezek után a gyártó legújabb modellje, a Biante külseje legalábbis meglepő. Halványan ugyan emlékeztet a Mazda5-re, de esetlen arányaival és furcsa részleteivel inkább afféle elrajzolt karikatúrája annak. A márka jellegzetes stílusjegyei megvannak, de ezúttal cseppet sem fenyegetőek, inkább cinkos mosolyt vélünk látni az autó orrán. A Biante legérdekesebb részlete, az oldalsó ablaksorral összeolvadó első fényszóró is inkább tűnik tréfásnak, mint szépnek. A jellegzetes külső önmagában persze aligha adná el a típust, de a tolóajtós, hétüléses járműben bőven van hely még, így családi autónak ideális lehet - ha apuka nem is feltétlenül, a gyerekek biztosan értékelik majd az autó játékmackós karakterét.

A Mazda egyelőre csak néhány képet közölt a típusról, adatokat nem, viszont számunkra nem is különösebben lényeges, hogy milyen motorral vagy váltóval gyártják majd a típust, hiszen a Biante csak Japánban lesz kapható. Logikus, így másutt nem vágja pofon az alaposan kidolgozott zoom-zoom arculatot.