Leleplezték az új Subaru Impreza WRC-t

2008.05.21. 11:46

Bár az idei évadot még a második generációs Imprezával kezdte a Subaru gyári ralicsapata, a május 29-én induló idei Acropolis Rallyn már az új versenygéppel próbálják utolérni a Citroën C4-eseket és Ford Focus WRC-ket.


Galéria - kattintson a képre

Ahogy azt már korábban is tudni lehetett, a versenygépet ezúttal az új Impreza ötajtós változatából építették. A 300 lóerős, kétliteres, turbós boxermotor és a hajtáslánc lényegében nem különbözik jelentősen az eddig használttól, de az új karosszéria hosszabb tengelytávja és rövidebb túlnyúlásai révén az új versenygép mégis teljesen máshogy viselkedik majd, mint a elődje. A gyáriak egyelőre csak két képet közötek a kocsiról, a többi adatot csak a jövő héten teszik közzé. Nyilvánvaló, hogy a Subaru az eredmények jelentős javulását várja az autótól, hiszen a Subaru versenyzői a régi típussal évek óta képtelenek labdába rúgni a bajnoki címért folyó harcban. Pedig 2003 világbajnoka, Petter Solberg, és az ausztrál Chris Atkinson is többször bizonyította már, hogy a kudarcok nagy részben nem a vezetési tudásukon múlnak.

Nem túl valószínű, hogy az új Imprezával azonnal képesek lesznek felvenni Loeb és Hirvonen tempóját, de az év második felére akár már versenyképes is lehet az új autó, 2009-ben pedig már ismét a bajnoki esélyesek közé kerülhet a Subaru ötajtós gépe.