Utcai Suzuki WRC replika Németországból

2008.06.05. 10:19

Sajnos szó sincs róla, hogy a japánok kiadnák az SX4 WRC utcai változatát. Azok számára azonban már van megoldás, akik megelégszenek a raliautó feltűnő külsőségeivel.


Galéria - kattintson a képre

A német Suzuki képviselet ugyanis úgy döntött, kiad egy kis sorozatot az SX4-ből a versenygép külsőségeivel. A fehér-sárga festés és a matricázás megegyezik a világbajnokságon egyelőre mérsékelt sikerrel szereplő autókéval, és amennyire lehetett, a karosszériát is igyekeztek sportosabbá tenni. A 19 500 eurós árba persze nem fért bele az autók teljes átalakítása, de egy légterelő-csomagot - tetőspoilert, első kötényt és küszöbtoldatokat - kaphatott az autó, a kerekeket pedig 16 hüvelykes felnikből és 205/60-as abroncsokból álló darabokra cserélték. Ezen kívül belül elhelyeztek néhány karbonszálas hatású betétet és egy új váltógombot is.

Összesen 500 példány készül a raliautós festésű SX4-esből, és bár a motortérben kétliteres turbómotor helyett egy szokványos, 107 lóerős 1,6 literes benzinmotor dolgozik, nincs okunk kételkedni benne, hogy a limitált sorozat hamar gazdára talál.