Seat menetrend az évtized végéig

2008.07.03. 15:50

A VW spanyol leányvállalata elárulta, mit is tervez bemutatni 2010-ig.


A Seat az idei évet elsősorban az Ibiza sorozat bemutatásának szenteli, jövőre azonban igazán zsúfolt esztendőnek néz elébe a cég. Februárban kezdik a bemutatók sorát a sportos Ibiza FR bemutatójával, majd márciusban érkezik az új, Audi A4 alapú Exeo szedán, áprilisban pedig teljes felújításon esik át az Altea/Toledo/Leon sorozat. Ezzel azonban még messze nincs vége az újdonságok sorának: szeptemberben jön az Exeo kombi és az FR-nél is gyorsabb, de csak háromajtós karosszériával készülő Ibiza Cupra, novemberben pedig megérkezik az új Alhambra buszlimuzin is. 2010-re két modell marad, az SE356 kódjelű, amely valószínűleg a Tribu szabadidő-autó szériaváltozata lesz, és az SE253-as, azaz az Ibiza kombi változata.

A későbbi terveket egyelőre nem szellőzteti a Seat, de már ennyiből is látszik, hogy megpróbálják a választék szinte teljes megújításával visszanyerni a vásárlók érdeklődését. A következő két év újdonságai mellé valószínűleg vagy 2010-ben, vagy 2011-ben érkezik még egy, az Ibizánál kisebb városi autó is a VW Lupo utódának alapjain, amellyel lényegében teljessé válik a paletta. A márka vezetése a jelenlegi, valamivel több mint évi 400 ezer autó dupláját szeretné eladni 2018-ban, és most az egyetlen lehetséges módszerrel próbálják elérni a céljukat: bőségesebb és jobb típusokból álló választékot alakítanak ki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.