Pöttöm Abarth sportkocsi a láthatáron?

2008.07.16. 14:36

A napokban felbukkant egy új pletyka a Fiat következő roadsteréről, amelyet már az Abarth márkanevet viselheti.

Állítólag egy kicsi, könnyű kétülésesről van szó, amely az X1/9-es és a Barchetta nyomdokaiba léphetne. A hajtását az egyre több típusban használt 1,4 literes turbómotorra bíznák, amelyből eddig maximum 180 lóerőt sikerült kisajtolni, de mivel az autó tömege nem haladná meg az egy tonnát, sokkal gyorsabb lehet, mint bármelyik jelenlegi Abarth modell. A Fiat-csoport korábban több könnyű építésű, megfizethető, nyitott, sportos típust is gyártott, de ezek mára vagy eltűntek, vagy - mint az Alfa Spider - nehézkessé váltak, így ma már inkább kényelmes, gyors túrakocsik, semmint vérbeli sportautók.

Egy ilyen új típus kifejlesztése persze nem megy egyik napról a másikra: ha igazak a hírek, és már elkezdték a tervezést, akkor sem valószínű, hogy 2013 előtt meg tudnák kezdeni a gyártást, különösen mivel a Fiat csoport tervezőinek bőven akad munkájuk a következő 3-4 évben, ha a Fiat, az Alfa Romeo és a Lancia modellválasztékának tervezett kibővítését és megújítását fennakadások nélkül végre akarják hajtani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.