Elbocsátások a Bentleynél

2008.11.01. 10:48

A VW brit luxusautó-márkájához is begyűrűzött a gazdasági válság: a kereslet csökkenése miatt kénytelenek csökkenteni a termelést.

A cég eddig három műszakban gyártotta a Continental sorozat autóit, viszont a munkanapok számát már heti háromra kellett csökkenteni, hogy lépést tartsanak a piac lassulásával. Most azonban a termelés átszervezése mellett döntött a Bentley vezetése: inkább heti négy napon termelnek, de csak két műszakban, ami jobb kihasználtságot eredményez. Így viszont az eddig éjszakai műszakban termelő munkások egy részének megszűnik az állása: 300 fő kerül utcára a Bentley gyárból.

A Bentley az elmúlt években a legsikeresebb luxusautó-gyártó volt: tavaly még az okozott gondot, hogy hogyan elégíthetik ki a Continental GT és Continental Flying Spur típusok iránti óriási keresletet. Az utóbbi hónapok pénzügyi válsága azonban a brit márkát is kellemetlenül érintette, hiszen autóik nagy részét az Egyesült Államokban értékesítik, bár messze nem annyira, mint a nagy tömeggyártókat.