Tailback CNG, a Celica orrú Yaris

2008.11.06. 15:33

Az ügyes optikai tuning csodákra képes, de azt mi sem gondoltuk volna, hogy a Yarisból ennyire kellemes külsejű kisautó faragható. Pedig az alapötlet még csak nem is eredeti: egyszerűen ráfaragták a kisautó elejére az utolsó Celica jellegzetes vonásait, alaposan kiszélesítették a sárvédőket, eltüntették a kilincseket és felszereltek egy garnitúra mutatós, fehér peremű fekete felnit.

Az autó műszaki szempontból is alaposan átalakult a tuning nyomán. Hatalmas féktárcsákat és ültetőrugókat kapott, a motorját pedig vegyes benzin-gáz üzeműre alakították át. A SEMA Show közönsége azonban nem ezért fogja körülfényképezni a Breki-zöld apróságot, hanem az olyan tuningfogásokért, mint az öngyilkos rendszerű, hátrafelé nyíló hátsó ajtók, a csomagtartót kitöltő mélyláda, a kettéosztott hátsó ajtó, vagy a földig lógó lökhárító a hátsó kerekek mögött.

Egy ilyen elszállt tuningverdánál szinte kötelező teljes szórakoztató rendszert beépíteni, és nincs ez másként a Tailback esetében sem. Az audiovizuális rendszert a Pioneer szállította: zenehallgatásra épp úgy alkalmas, mint videók nézegetésére, köszönhetően a két beépített monitornak. Természetesen iPod is csatlakoztatható a rendszerhez, így mindenki a saját kedvenceit hallgathatja és nézheti a kisautóban.