Ismeretlen Volkswagen szedán: Jetta vagy NMS?

2008.11.25. 14:23

Németországban kapták lencsevégre a négyajtós prototípust, amint éppen egy teherautóba parkol be. A fekete, de egyébként álcázás nélküli járműről egyelőre senki nem tudja pontosan, hogy micsoda, így többféle találgatás is szárnyra kapott.

Az egyik ilyen szerint a Volkswagen New Midsize Sedan (NMS) néven ismert új modelljének prototípusa volna a titokzatos fekete autó. Ez a típus egy, az eddigieknél olcsóbb és tágasabb szedán lesz, amellyel a Volkswagen Észak-Amerikában szeretné megszorongatni a személyautó-eladások éllovasait, a Toyota Camryt és a Honda Accordot. Ez a modell azonban legalább akkora lesz, mint a Passat, ha nem nagyobb, ezért nem túl valószínű, hogy a képen látható autó már a kész prototípus volna, hiszen az autó méretében közelebb áll a Jettához. Sokkal hihetőbben hangzik, hogy a fekete jármű egyfajta öszvér teszt-prototípus, amelyben az NMS egyes alkatrészeit tesztelik.

Ugyanakkor sokkal egyszerűbb magyarázat is létezik: elképzelhető, hogy a Jetta modellfrissítésének eredményét látjuk a képen. Elvégre a Golf leváltásával párhuzamosan a 2004-ben bemutatott lépcsős hátú változat is megérett némi felújításra, ám nem valószínű, hogy a Volkswagen ezt a modellt is lecserélné: valószínűbb, hogy beérik néhány kisebb átalakítással, amilyen a képen tisztán kivehető új fényszóró-pár és a szélesebb hűtőrács.