VW Golf VI már összkerékhajtással is

2008.12.15. 11:14

Egyelőre csupán egyféle motorral lesz kapható a 4-Motion rendszer, de az efféle árukapcsolás a Volkswagennél nem szokatlan.

Aki ragaszkodik az összkerékhajtás nyújtotta előnyökhöz, és épp új Golfot szeretne, az kénytelen lesz együtt élni a Volkswagen kétliteres, 140 lóerős, 350 Nm csúcsnyomatékú turbódízel motorjával és a hozzá kínált hatfokozatú kézi váltóval. Ez a kényszer persze nem feltétlenül kellemetlen: az adatok szerint a motor könnyedén megbirkózik a nagyobb ellenállású hajtáslánccal, és a fogyasztása is kellemesen alacsony. A Golf 2.0 TDI 4-Motion 9,4 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s sebességet, akár 206 km/h-val is haladhat, ugyanakkor szabványos vegyes ciklusban megelégszik 5,5 liter gázolajjal 100 kilométeren.

Várhatóan a későbbiekben is ez marad a Golf egyetlen polgári, összkerékhajtású kivitele, bár valószínű, hogy a később bemutatkozó, R20T-ként emlegetett 270 lóerős sportváltozat is megkapja a 4-Motion rendszert.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.