Új Subaru Legacy előzetes Detroitra

2008.12.17. 10:08

A japán gyártó nagyobbik szedánjának leváltására készül, ám először egy tanulmányautóval tesztelik a közönség reakcióit.

A Legacy Concept a Detroit Motor Show-n mutatkozik be, 2009 első napjaiban, így most még csupán egy kedvcsináló képet közöltek az elejéről, amelyen csak a hűtőmaszk és a szokatlan, LED-es első lámpák láthatók. Ezt látva az az érzésünk, hogy a Subaru tervezői igyekeztek érdekesebbé tenni a Legacy Conceptet jelenleg kapható névrokonainál, bár egyelőre bizonytalan, hogy a drágább megoldások közül mennyit tartanak meg a sorozatgyártmányon. A Subaru egyelőre meglehetősen szűkszavúan fogalmaz a tanulmányautóval kapcsolatban, de annyit azért elárultak, hogy az orrába 3,6 literes, hathengeres bokszermotort építenek, és szokás szerint itt is felbukkan a szimmetrikus összkerékhajtás.

A Subaru bő öt éve gyártja a Legacy jelenleg futó harmadik generációját, így a típus akár még évekig piacon maradhatna, ám úgy tudjuk, a következő szériamodellt már 2009 második felében bemutatják, a forgalmazását pedig 2010 első negyedévében kezdik meg.