Új Chevrolet Equinox: későn jött segítség?

2008.12.22. 10:20

Az új szabadidő-autó kívülről érdekesebb, belülről korszerűbb, mint az elődje, de nagy kérdés, hogy ez elég lesz-e a sikerhez.

Az előző Equinox meglehetősen unalmas jószág volt: egy kisebb és egy nagyobb cipősdoboz egymáson, krómcsíkkal és Chevrolet jelvénnyel az orrán. Az új ehhez képest formatervezési bravúrok sorozata: vaskos sárvédő-íveivel érdekes formájú első lámpáival, halványan a Mercedes ML-re emlékeztető ablak-arányaival kifejezetten markáns darab, különösen a Chevrolet amerikai kínálatában. Valamivel tágasabb is, mint közvetlen elődje, és mozgatható hátsó üléseinek köszönhetően akár 889 literig bővíthető a csomagtere. Ráadásul a GM két új, közvetlen befecskendezéses motort készített hozzá, amelyek hasonlóan erősek és takarékosak, mint a japán és koreai riválisok négy- és hathengeresei.

A megújult Equinoxnak tehát mindene meglenne hozzá, hogy sikeresebb legyen, mint az elődje, a kérdés inkább az, hogy a jelen gazdasági környezetben képes lesz-e kibontakoztatni a képességeit, vagy ismét egy olyan modell született, amely tízezrével áll majd eladhatatlanul a GM raktáraiban.