Kémfotón a Kia új kupéja

2009.02.09. 11:55

Úgy néz ki, a tavaly bemutatott Koup tanulmányból rövidesen szériamodell lehet, méghozzá viszonylag kevés változtatással.

A kémfotón jól kivehető a jellegzetes tetővonal és az első sárvédőívek - a hasonlóság egyértelmű. A Koup tanulmánynak ugyan nem volt különösebben érdekes, de a kép alapján úgy tűnik, erre egyszerű a magyarázat: lényegében egy csaknem kész szériamodellt díszítettek fel a Kia tervezői. A végleges modell valószínűleg más orr- és farrészt kap, mint a tanulmány, és láthatóan a hosszú hátsó légterelő sem része a széria-prototípusnak, de az alapvető arányok, és azok a részletek, ahová nem jutott az álcázásból, nem változtak jelentősen.

Az új kupénak a Kia kínálatában ugyan nem volt közvetlen elődje, de méreteiben és felépítésében is a testvérmárka, a Hyundai kupéjára emlékeztet: ugyanúgy kétajtós, orrmotoros és elsőkerék-hajtású típus, amely elsősorban kedvező árával szerezhet magának híveket. Hasonló kupékat manapság elsősorban Észak-Amerikában lehet nagyobb számban eladni: a Kia új modellje odaát a kétajtós Honda Civic-kel, Scion tC-vel és Ford Focus-szal kel majd versenyre, viszont egyáltalán nem biztos, hogy a koreaiak Európában is bevetik a típust.