Megszűnik a GM házi tuningrészlege

2009.02.23. 12:07

Az óriáscég a közeljövőben aligha készít olyan sportos modelleket, mint a Cadillac CTS-V vagy a Chevrolet HHR SS, mivel a részleget, amely ezeket az autókat kifejlesztette, nemrégiben feloszlatták.

A gyári sportmodelleken mintegy 60 szakember dolgozott, ők alkották a HPVO (High Performance Vehicle Operations - nagy teljesítményű járművek részlege) csapatát, ám a hivatalos közlemény szerint mindannyian más feladatot kapnak a GM tervezőrészlegén belül: a nagy sorozatban készülő modellek fejlesztésével foglalkoznak a jövőben. A vezetőség szerint persze ideiglenes állapotról van szó: "Amint a piaci viszonyok lehetővé teszik, visszatérünk a különleges járművek fejlesztéséhez" - ígéri a General Motors.

Mondhatnánk, hogy ez is csak egy újabb költségcsökkentő lépés a detroiti vállalatóriás részéről. Ugyanakkor sokan úgy vélik, ezzel épp azon modelljeinek fejlesztéséről mondott le a GM, amelyek miatt a cég márkáinak az átlagnál több figyelem juthatna. Így a spórolás hosszabb távon hátrányos helyzetbe hozhatja a vállalatot.

Nem ad hitelt autóra a bank? Kell a pénz a házfelújításra, ezért mégis megtartja a tízéves Mondeót, de már köhög, és javítani kéne? Tavaly még büszke volt rá, de ma már soknak tűnik a Carina kilencliteres fogyasztása? Vagy egyszerűen csak jó és olcsó akkut keres? Olvasgassa a Válságblogot, amelyben mind több, a krízissel kapcsolatos megoldási ötlettel állunk elő. Kattintson ide, autózzon velünk benzinpárán, tartsa fenn verdáját hulladékpapír-áron!