Eladó a legelső Subaru Impreza WRC

2009.02.23. 08:02

Miután a Subaru kiszállt a rali-világbajnokságból, versenyautó-építő partnere, a Prodrive megszabadul a raktárban álló régi versenyautóktól. Köztük van az első olyan versenygép is, amelyet már az 1997-ben életbe léptetett WRC szabályrendszer szerint építettek.

A PRO-WRC-97-001-es alvázszámú autó az Impreza kétajtós változatán alapszik, és hosszú verseny-pályafutás áll mögötte: Colin McRae, Piero Liatti és Kenneth Eriksson is hajtotta gyári színekben, majd 1998-ra újjáépítették, és a Prodrive fizető ügyfeleknek adta bérbe. Az autót most ismét restaurálták, így olyan állapotban van, ahogy az 1997-es Finn Ralin rajthoz állt. Az elsősorban gyűjtőknek szánt régi raliautóért ráadásul nem is kérnek elképzelhetetlenül sokat: az ára 85 ezer font, azaz nagyjából 30 millió forint - ennyiért biztos, hogy több jelentkező is szívesen haza vinné a raliversenyzés múltjának egy működő darabját.

A Prodrive persze nem csak ezt az egy járművet értékesíti: hét másik egykori gyári versenygép, és 17 N csoportos Impreza számára keresnek új gazdát. A legolcsóbb darab - egy 2005-ös N csoportos gép - 50 ezer fontba kerül, a legdrágább pedig egy 2008 elején használt gyári versenyautó, ezért 350 ezer fontot kérnek.